Thursday, January 5, 2017

Seiklusi maalt ja linnast vol2...

... ehk talgud - blogiga järjepeale! Panen oma viimased seiklused koos pildikraamiga kirja :) 

20.november käisime Valeriaga siin meie lähedal Tournais natuke ringi kolamas. Tuul tahtis meid ümber lükata, aga õnneks leidsime varsti ühe mõnusa kohviku ja soojad kakaotassid. 




***
26.november oli meil YFUga väljasõit - käisime Saksamaal jõuluturgusid piilumas. Kõigepealt viis buss meid ühte pisikesse kuurortlinnakesse Monschausse, mis oli reaalne pisike jõulumaa ja turiste paksult täis. Kujutan ette, et suvel päiksega või talvel päris lumega oleks ikka imeimeilus! Meil oli ilm hall, aga tuju lõbus.




 Me polnud isegi kohalikud, kuid millegipärast tahtis see lõbus kamp turiste meiega pilti teha - noh miks mitte!
 Tabea oli nii armas ja ostis ühe suure piparkoogi, mida kõigiga jagada :')



Seejärel viis buss meid Aacheneri linna, kus käisime suurel jõuluturul. See oli aga niinii paksult rahvast täis, et me tõesti ei näinud peaaegu midagi. Läksime hoopis õiget saksa grillvorsti sööma - Hansworsttttt






 Õhtul läksime Monique'iga Almu juurde ja oli niinii mõnus tüdrikuteõhtu. Juhin tähelepanu nende cheesydele jõulukampsunitele, väärt kraam!


***
6.detsember on Belgias Saint Nicolase päev ehk siis väikestele lastele nagu teised jõulud, kus Saint Nicolas neile kommi toob. Koolis saime kõik kommituutud, nagu algklassides :') Kuna minu peres väikseid lapsi pole, siis siin me eriliselt seda ei tähistanud. Siis juhtus aga pühadeime! Käisime hostisaga õhtul korraks vanaemal külas, olime parasjagu tagasi sõitmas, kui meie külavahel teeääres seisis suur ja uhke Pühadehärra isikliult. Järgmine hetk olin ma autost väljas ja seletamas ''See on minu esimene Saint Nicolas!!'' ja uhke tegelasega pilti tegemas, nagu väike laps :D He is real!!!

***
9.detsembril toimus siin lähedal linnakeses Frasnes'is jõululaat. Kujutasin siis ikka ühele eestlasele kombeks ette armsaid kästitöökaupadega putkasid linnaväljakul, see oli aga midagi teistsugust :D See on nagu üks suur pidu, kus müüakse kõike ja muidugi süüakse-juuakse palju. Palju rõhku (nagu Belgias kombeks) ka alkoholil ja reaalselt seal oli shotiputka, kus istus jõuluvana sees. Muidugi oli armsaid asju ka ja minu klassiõdedel oli seal oma putka, kus nad lõpureisi rahastamiseks küpsiseid ja muud toidukraami müüsid.




***
Ja 10.detsembril oli mul ees tähtis missioon - kampsunid! Nimelt olin ma oma suvise peaga pakkides võtnud kaasa ainult paar nirumat ja olukord oli nüüd kriitiline. Sain Irisega kokku ja nii me siis läksime Brüsseli kaltsukatesse piiluma. Teadsin muidugi, et nii odavat kraami ei leia, kui eesti omadest (eestlased väärtustage meie maailma parimaid kaltsukaid!!), aga peale väikest rändamist leidsime ühe täitsa mõnusa - 15 euri riidekilo kaupluse! Kahjuks oli nädalavahetus ja letid parajalt tühjaks tehtud, aga sain endale hää 500grammise jõulukampsuni, success!




 Me naersime nii kõvasti selle onu üle :'D

 Iris oma unistusi püüdmas


See onu on seal pea iga kord mänginud, kui ma mööda olen käinud ja ta teeb seda nii hästi!

***
20.detsemberil, peale oma VIIMASE EKSAMI (jess!!!) lõpetamist sõitsin Liege'i Monique'ile külla. Õhtu veetsime me traumapunktis, kuna sellel tüdrikul õnnestus trennis oma sõrme mõra teha :D Nii me siis olime, kaks välismaalast, kahekesi arstidele seletusi andmas. Eks me natuke eksisime ikka ära jaa, aga tänu juba veidi arenenud prantsuse keelele ja snäkimasinale, mis meid kommidega varustas, saime edukalt hakkama. Kui võõrkeelses traumapunktis ellu jääd, on kõik muu käkitegu!
Aa ja Liege'i kesklinnas oli jõuluturg, kus oli selline suur ''kelgurada'' tehtud, niiet ma sain oma selle talve esimese liugulaskmise ka ära teha :) Pildimaterjal küll puudub, aga elamus oli hää.


No comments:

Post a Comment